Autor: Vanja Tripkovic 03.05.2019 Kategorija: Aktivnosti

Iskustveno edukativne radionice

 

Radionica predstavlja interaktivni oblik učenja, pri čemu je naglasak na učenju praktičnih veština kroz iskustvo koje pojedinci stiču na samoj radionici. Iako edukativne radionice imaju teorijsku potkrepljenost one nisu predavanja o određenoj temi. Naučne činjenice koje se koriste na radionicama su samo alat za razumevanje specifičnih veština koje učesnici spontano usvajaju kroz interakciju sa drugim učesnicima i voditeljem radionice.

Radionice su koncipirane tako da se prvih sat vremena bavimo određenom temom kroz diskusiju zatim u drugom satu radimo praktične vežbe kroz koje učesnici dobijaju odgovore na pitanja šta je za njih važna promena i kako da je realizuju.

Neke od tema kojima ćemo se baviti : neprijatne emocije; otpornost na stres; izbor profesije; izbor partnera; proces tugovanja; odnos prema hrani; ljutnja,kritika i konflikti;  poruke koje nam šalje bolest; stilovi učenja; emocionalno vezivanje; vreme za sebe; odlaganje; sagorevanje (burnout); zabrinutost i anksioznost; strah od gubitka kontrole ; strah od neuspeha; trauma;

 


 

Ciljevi radionica:

 

·        bolje razumevanje sebe i drugih ljudi

·        jačanje otvorene i direktne komunikacije sa drugima

·        razumevanje emocionalnih reakcija

·        promena neuspešnih obrazaca ponašanja

·        jačanje samopouzdanja i samopoštovanja

·        uzimanje aktivnog učešća u kreiranju vlastitog života

·        očuvanje mentalnog zdravlja

 

Najava radionica:

Tema : Psihološke Igre

Vreme : 16.9.2020. 19- 21h

Mesto : online


Radionica "Koju Igru igraš?" osmišljena je tako da Vam pomogne da razumete određene obrasce razmišljanja i ponašanja koji Vam se ponavljaju a ne vode vas ka postizanju ličnog zadovoljstva i ostvarenju važnih želja. Naravno, nije svako ponašanje i razmišljanje koje ne vodi ka cilju psihološka Igra. Igranje Igara je zastarela strategija koju smo naučili kao mali da bismo od spoljašnjeg sveta dobili ono što želimo, što znači da kao odrasli ne koristimo efikasnije mogućnosti koje su nam na raspolaganju. Važan momenat u psihološkim Igrama je da se čovek pita "Kako se ovo opet desilo?" tj da nije svestan kako dolazi do nepovoljnog ishoda - zbunjenosti i da se to ponavlja.

Kada smo svesni zastarelih obrazaca otvara nam se mogućnost izbora , bolje sagledavamo realnost i donosimo odluke koje su bolje za nas. Isto tako možemo da prepoznajemo kada nas neko poziva u Igru i odlučimo da li želimo da budemo deo te Igre.

Na radionici koristimo Bernovu formulu za Igre, vežbe za otkrivanje Igara kao i primere za Igre koje je Bern opisao u knjizi "Koju Igru igraš?"

Cena: 1500rsd

Radionicu vodi : Vanja Tripković , pedagog i psihoterapeut u edukaciji

Kontakt za prijave i sve dodatne informacije ovde